Kom kijken wat muziekvereniging Tavenu u kan bieden

Aanstaande zaterdag en zondag mag u muziekinstrumenten uitproberen tijdens het weekend van Kunst & Ambacht in De Kwakel.

 

Leden van muziekvereniging Tavenu zijn aanwezig in het dorpshuis om u verschillende muziekinstrumenten te laten zien en horen en u mag zelf ook proberen erop te spelen.

 

Niet alleen jeugd is welkom bij Tavenu. Ook volwassenen kunnen een instrument leren bespelen en meespelen in een van de orkesten van Tavenu. Tijdens het kerstconcert vorig jaar zijn er enkele volwassenen enthousiast geworden over het orkest en zijn een blaasinstrument gaan bespelen. Drie van hen spelen inmiddels mee in het orkest en afgelopen jaar zijn ook 2 ‘oud’leden weer mee gaan spelen. Ook zijn er nog 2 trompettisten in opleiding.

Paulien, een van de ‘nieuwe’ blazers ervaart het als een teamsport met alle soorten mensen, die een doel hebben: samen een leuk stuk muziek produceren.

 

Jeugd kan instrumenten uitproberen die gebruikt worden bij het jeugdorkest. Ook zijn er steelpannen beschikbaar. Tavenu wil namelijk een jeugdsteelband gaan oprichten. Er spelen al 3 jonge jongens bij de steelband, maar het is natuurlijk nog leuker om een steelband met leeftijdgenoten te vormen. Een steelpan is relatief makkelijk om te leren bespelen. Er zijn pannen waarop de melodie gespeeld wordt, maar er zijn ook pannen waarop alleen akkoorden hoeven te worden aangeslagen.

 

Kom het uitproberen op 28 en 29 oktober van 12:00 tot 17:00 uur in het dorpshuis, Kerklaan 16, in De Kwakel.

 

Voor meer informatie mail naar tavenudekwakel@gmail.com.