Jeugdorkest / opleiding

Jeugdleden bij Tavenu kunnen beginnen met AMV-lessen of ze kunnen gelijk starten met les op een instrument. Zodra de leerlingen een niveau hebben bereikt om te kunnen samenspelen, gaan ze meedoen in het opleidingsorkest.

Lesgeld: € 330,00 per jaar (incl. contributie)

Suzanne Arends studeerde hoofdvak Fluit aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan het Utrechts Conservatorium. Al sinds haar studie heeft zij les gegeven bij diverse muziekscholen in het land. Momenteel heeft zij een eigen lespraktijk aan huis in Mijdrecht en geeft zij les bij de fluitgroep van Muziek- en Showkorps Triviant te Vinkeveen en nu ook bij Muziekvereniging Tavenu in De Kwakel. Suzanne treedt tevens regelmatig op met diverse ensembles of als solist. Kijk voor meer informatie even op haar site: www.suzannearends.nl

De lessen op trompet en klein koper worden gegeven door Megan Brouwer.

Megan studeert hoorn op het Conservatorium van Amsterdam bij Jasper de Waal.

Lovro Merčep (geboren 1990 in Zagreb, Croatia) is afgestudeerd op saxofoon op het conservatorium in Zagreb, Amsterdam, Lyon en Versailles. Hij is een van de winnaars van de prijs “Best young musician” toegekend door het Zagreb filharmonisch orkest voor artistieke prestaties in 2016.

Lovro is lid van het Ardemus quartet in Amsterdam. Dit kwartet geeft concerten

in Nederland, Kroatië, België en Zwitserland. Zij wonnen de 13e Internationale Competitie voor jonge muzikanten in Samobor (Kroatië) en publieksprijzen op het Grachtenfestival Conservatorium Concours in 2016. Als een van de vier finalisten van de Dutch Classical Talent Tour & Award competitie krijgt het Ardemus kwartet de kans te spelen tijdens een tour door heel Nederland, die gepromoot zal worden op de Nederlande televisie en radio.

Sinds eind 2017 geeft Lovro les aan de saxofoonleerlingen van Tavenu.

Louis de Blieck Trombonelessen en groot koper worden gegeven door Louis de Blieck. Hij is afgestudeerd aan het conservatorium in Alkmaar op klassiek slagwerk en heeft hafabra-directie gedaan met als bijvak trombone.

Sander Meijer

Slagwerklessen worden gegeven door Sander Meijer.

Op 10-jarige leeftijd werd Sander lid van de drumband van Tavenu. Met veel enthousiasme en een goede leraar had hij het trommelen snel onder de knie. Elk jaar mee op concours en solistenconcours in de hoogste afdeling zorgden ervoor dat hij tijdens zijn militaire dienstplicht bij een tamboerkorps terecht kwam. In dat jaar heeft hij nog heel veel bijgeleerd op het gebied van slagtechniek, wat nu ook goed van pas komt bij de opleiding van de slagwerkleerlingen, die hij sinds 2007 voor Tavenu verzorgt. Sander is ook lid van de steelband van Tavenu, hij bespeelt daarin de bas of de lead-pan.